Kabotša on kõva ja mühkliku koorega väike kõrvits Jaapanist. Koor on tumeroheline ja tuhm, võib olla triibuline. Seest on erkoranž kuni kollane. Maitselt on kabotša kõrvits hästi magus (magusam, kui muskaatkõrvits). Maitse ja tekstuur meenutab kõrvitsat ja maguskartulit. Jaapanist pärit kabotša kõrvits on populaarne aedvilja-tempura koostisaine. Enamasti kaalub 1-1,5 kg, aga võib olla kuni 7 kg. Saadaval aastaringselt, ent parim hilissuvel ja varasügisel. Kasvatatakse Jaapanis, USAs (Kalifornias, Floridas, Kolorados), Tasmaanias, Uus-Meremaal, Mehhikos, Tšiilis ja Lõuna-Aafrikas. Sisaldab rohkelt beetakaroteeni, aga ka rauda, C-vitamiini, potassiumi ning vähemal määral kaltsiumi, foolhapet ning erinevaid B-vitamiine.